Conform Regulamentului (UE) Nr. 1169/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului din 25 octombrie 2011 (Anexa II) alergenii din alimente se pot încadra in următoarele grupe:
1. Cereale care contin gluten (grâu, secara, orz, ovaz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate, exceptând:
a. siropurile de glucoza obtinute din grâu, inclusiv dextroza*);
b. maltodextrinele obtinute din grâu*);
c. siropurile de glucoza obtinute din orz;
d. cerealele folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricola pentru bauturi spirtoase si alte bauturi alcoolice.
3. Ouă şi produse derivate
4. Peşte şi produse derivate, exceptând:
a. gelatina de peste folosita ca suport pentru preparatele de vitamine sau carotenoide;
b. gelatina de peste sau ihtiocolul folosit la limpezirea berii sau a vinului.
c. Arahide si produse derivate
a. uleiul si grasimile de soia, complet rafinate*);
b. amestecul natural de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obtinuti din soia;
c. fitosteroli si esteri de fitosterol derivati din uleiuri vegetale extrase din soia;
d. esterul de stanol vegetal produs din sterolii obtinuti din uleiuri vegetale extrase din soia.
a. zerul folosit la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricola pentru bauturi spirtoase si alte bauturi alcoolice;
b. lactitolul.
8. Ţelină şi produse derivate
9. Muştar si produse derivate
10. Seminţe de susan si produse derivate
11. Dioxid de sulf şi sulfiţi în concentraţii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate în SO2
12. Lupin si produse derivate
13. Moluşte si produse derivate.
În cazul în care suferiţi de o alergie, vă rugăm să solicitaţi personalului informaţii suplimentare înainte de efectuarea comenzii.