Meniu restaurant

Menu
Mic dejun
Valabil până la orele 11:30
* Papară de din inima Ardealului | ||
---|---|---|
250g | 39 ron | |
include ceapă rosie, brânzică de Moieciu, afumătură de casă, legume murate de casa |
* Ochiuri la capac | ||
250g | 29 ron | |
include oua, muschiuleţ afumat în casă, brânză de burduf locală, legume murate de casa |
* Ouă româneşti cu sos cremos cu tarhon, pâinică de casă şi afumatură de casă | ||
300g | 30 ron | |
include oua, muschiuleţ afumat în casă, sos cu tarhon, painica de casa |
* Brânzeturi de casă | ||
100g | 20 ron |
* Afumături de casă | ||
100g | 22 ron |
* Dulceată/ gem de casă | ||
100g | 15 ron |
* Unt de casa | ||
100g | 15 ron |
* Mic dejun Vlahia – bufet suedez | ||
70 ron / pers. |
*NOU* Smoothie | ||
500ml | 35 ron | |
lapte de cocos/migdale, fructe de pădure şi măr |

Rețete din caietul bunicii
Paste de casă cu ciuperci de pădure, trufe şi brânză maturată | ||
350g | 47 ron | |
paste cu ouă de casă, ciuperci de pădure, pasta de trufe, unt şi brânză maturată |
Paste de casă cu sos alb, piept de pui la sous-vide şi brânză maturată de casă | ||
300g | 47 ron | |
paste cu ouă de casă, smantana de gatit, piept de pui şi brânză maturată |
Tortellini cu crema de branza de casa, pesto de busuioc si rosii uscate si branza maturata | ||
300g | 49 ron | |
roșii, ceapa verde, usturoi, patrunjel, branză maturată, unt şi sos pesto |
Paste de casă cu sos de rosii, si carne de curcan aromata cu rosii, usturoi, masline si brânza maturata | ||
300g | 47 ron | |
paste cu ouă de casă, sos de rosii, carne tocata din pulpa de curcan,usturoi, masline si branza maturata |

Preparate gustoase şi naturale
Tartă cu legume coapte de toamnă | ||
500g | 42 ron | |
Sos de roşii, mozzarella (poate fi vegetală), ciuperci, ceapă, ardei copt, masline, busuioc |
Tartă cu trio de brânzeturi din cămara bunicii | ||
500g | 42 ron | |
Sos de roşii şi busuioc, trei feluri de brânzeturi româneşti: brânză de burduf de casă, caş dulce de casă, cas afumat |
Tartă coaptă „cu de toate” | ||
500g | 42 ron | |
Sos de roşii, mozzarella, şuncă, salam uscat, ciuperci, ceapă , porumb,măsline |
Sos de tartă (dulce sau iute) | ||
100g | 10 ron |

Gustări şi gustărici de pe la noi…
Chisătură ardelenească si jumarele de casa sau pasta de jumeri | ||
100g/50g/50g | 35 ron | |
slănină afumată, ceapa rosie, jumarele sau pasta de jumeri |
Zacusca de casa ( intreaba ospatarul) | ||
300g | 40 ron |
Mix tartine cu mousse de pastrav afumat in cetina, pate de casa cu dulceata de ceapa rosie si mousse de fasole cu sos de ceapa | ||
300g | 45 ron |
Ceva din traista ciobanului… | ||
400g/800g | 75/140 ron | |
mix de brânzeturi tradiţionale de casă și legume de toamna : ridiche alba, praz si nuci |
Ceva ardelenesc cu aromă de cetină… | ||
400g/800g | 85/160 ron | |
mix de afumături de casă, pasta de jumeri, slaninuta afumata şi muraturi |
Ceva de iarna cu bun gust… | ||
300g | 55 ron | |
Salata cu mar, gulie si ridiche alba,piept de rata afumat, branza maturate si nuci |
Ceva bun de tot – Salata Vlahia | ||
250g | 49 ron | |
salata de cruditati : pastarnac, morcov, mar, stafide, dressing, felii de vita aromatizata, branza maturata |
Ceva de poveste – Balada pastravului afumat | ||
250g | 45 ron | |
file de pastrav afumat in casa,ceapa rosie murata, ulei aromat, ou de prepelita |

Gustări calde şi bune
* Branzică dulce pufoasă cu smântână în cuib de mămăliguţă moale cu unt | ||
100g/100g/50g | 38 ron | |
mămăligă cu brânză de vaci de casă sau brânză sărată şi smântână |
* Puterea haiducului | ||
100g/100g/50g/50g | 53 ron | |
mămăliguţă cremoasă cu unt, brânză de burduf locală, ou, cârnăciori de casă |
* Gustare tradiţională Vlahia Inn | ||
150g/100g/50g | 50 ron | |
carne la garniţă preparata în casă cu mămăliguţă şi mujdei |
* Ficatei de curcan, cremosi, in sos de vin alb, ceapa si usturoi serviti cu piure de cartofi cu trufe | ||
50g/100g | 43 ron |
* Ceva romanesc, de tot … | ||
3 buc/100g | 30 ron | |
Mici romanesti perpeliti, serviti cu mustar cremos de casa |

Supe / crème / ciorbe
* Ciorba zilei (întrebaţi ospatarul) | ||
250g/60g | 27 ron |
* Supă clara de vita cu taieti de casa | ||
250g/60g | 26 ron |
* Ciorbă cu burta de vită, dreasa cu smântână, usturoi şi acrită cu gogoșari muraţi în casă | ||
250g/60g | 28 ron |
* Surpriza din pâine – Supa gulaş de vită în pâine de casă | ||
250g/100g | 33 ron |
* Gustul iernii in farfurie – Ciorba de fasole cu tarhon murat | ||
250g/100g | 23 ron |

Mâncăruri gătite din caietul de reţete al bunicii
* Tocană de porc măcelărească cu lipie | ||
250g/150g | 62 ron | |
Mici romanesti perpeliti, serviti cu mustar cremos de casa |
* Tocană ciobanească de oaie cu lipie | ||
250g/150g | 72 ron | |
de oaie, gătită în lut, cu capac de lipie şi servită cu mămăliguţă |
* Ostropel de pui servit în oală de lut cu piure cremos de cartofi şi lipie | ||
250g/150g | 45 ron |
* ½ Pui crocant la ceaun cu mujdei de usturoi şi mămăliguţă cu unt | ||
100g | 20 ron |
* Pastramă de curcan servită cu mujdei de usturoi şi mămăligă | ||
250g/250g | 58 ron |
* Pastramă de oaie gătită în stil Vlahia | ||
200g/250g | 75 ron | |
servită cu mujdei de usturoi şi mămăligă |
* Ciolan de porc aromatizat cu iahnie fasole | ||
500g/200g | 80 ron |
*Sarmale cu mamaliguta, smantana si ardei iute | ||
400g/150g /100g | 56 ron |
* Limba de vita cu sos cremos de rosii si masline servit cu piure de cartofi sau orez cremos | ||
250g/150g | 50 ron |
* Tochitura moldoveneasca cu mamaliguta, ou si usturoi | ||
200g/60g /150g | 50 ron |
* Pulpe de pui la cuptor cu gnocchi de cartofi traşi în unt | ||
150g/150g/100 | 48 ron |

Specialităţi de pe masa boierului
(timp de preparare aprox. 35 min)
* Pulpa de raţă coaptă încet | ||
150g/150g/100g | 58 ron | |
pulpă de raţă confiată,varza rosie calita cu mar si anason |
* Piept de raţă servit cu piure de pastarnac si sos de fructe de padure | ||
150g/150g/100g | 58 ron | |
pulpă de raţă confiată,varza rosie calita cu mar si anason |
* Pulpă de mistreţ cu rondele de cartofi afumaţi şi sos vânătoresc cu ciuperci de pădure | ||
150g/150g/100g | 85 ron |
* Medalion de muşchiuleţ de porc cu piure de cartofi aromatizaţi cu trufe şi sos de ciuperci de pădure cu prune afumate | ||
150g/100g/150g | 63 ron |
* Rasol de berbecuţ cu cartofi rustici la cuptor cu hrean aromat şi rozmarin | ||
300g/200g | 85 ron |
*Friptura de vita aromatizata in unt cu garnitura la alegere | ||
150g/150g/70g | 85 ron |

Preparate din carne la cuptor gătite la „sous-vide”
* Piept de pui la sous-vide cu sos de unt aromatizat cu mirodenii de munte | ||
200g | 43 ron |
* Ceafă de porc la sous-vide preparată în suc propriu cu diverse arome | ||
200g | 45 ron |
* Muschiuleţ de porc la sous-vide preparat la cuptor cu aromă de munte | ||
200g | 48 ron |
* Scăriţă de porc la cuptor marinată cu aromă de usturoi | ||
400g | 65 ron |

Preparate din peşte
* Păstrăv prăjit servit cu legume ţărăneşti trase în unt şi sos de lime | ||
200g/200g/50g | 65 ron | |
morcovi, ciuperci, telina, praz, castravete murat, usturoi |
* Păstrăv copt în cuptor cu ardei copt, praz si usturoi | ||
200g/150g | 55 ron |
* Păstrăv în crustă de sare preparat la cuptor şi servit cu mămăligă friptă şi cremă de usturoi | ||
250g/250g/50g | 70 ron |

Meniu vegan
* Salată de cartofi cu praz, castraveti murati, gogosari murati, masline | ||
250g | 38 ron | |
cartof fiert, gogoşari, castravete murat, praz, măsline, dressing vegan |
* Zacusca de casa ( intraba ospatarul) | ||
300g | 35 ron |
* Bruschete asortate de iarna | ||
300g | 40 ron | |
bruschete cu pate de ciuperci, cu pasta de naut, fasole batuta cu sos de ceapa şi usturoi |
* Mousse de fasole batuta cu sos de ceapa | ||
250g | 35 ron |
* Supa/ciorba zilei | ||
23 ron |
* Sarmalute vegane in foi de varza murata cu mamaliguta, ardei iute si smantana vegana | ||
350g/150g/70g | 48 ron |
* Paste vegane cu usturoi alioli şi pesto de busuioc si rosii uscate | ||
300g | 38 ron |
* Tocaniţă ardelenească de mix de ciuperci de pădure, cu mămăliguţă şi lipie | ||
200g/150g/150g | 52 ron |
* Ciulama de ciuperci cu mamaliguta | ||
200g/150g | 45 ron |
* Cheese cake vegan cu sos cremos din fructe de pădure | ||
150g | 35 ron |
* Cozonac vegan cu umplutura de cacao si nuci | ||
150g | 30 ron |

Garnituri
* Cartofi prăjiţi | ||
200g | 18 ron |
* Cartofi piure | ||
200g | 20 ron |
* Cartofi piure cu trufe | ||
200g | 25 ron |
* Orez cu ciuperci de pădure şi branză maturată de casă | ||
300g | 30 ron |
* Orez cremos cu unt | ||
200g | 20 ron |
* Piure de păstârnac | ||
200g | 25 ron |
* Legume ţăraneşti coapte în unt | ||
200g | 25 ron | |
morcov, telina, castravete murat si praz |
* Cartofi rustici la cuptor cu unt şi ierburi aromate | ||
200g | 25 ron |

Salate de acompaniament
* Salată de varza alba cu morcovi | ||
200g | 18 ron |
* Salată de castraveţi murati in saramura | ||
200g | 20 ron |
* Salată de ardei copţi cu usturoi | ||
200g | 20 ron |
* Salată de muraturi asortate | ||
200g | 20 ron |
* Salată de ciuperci murate | ||
200g | 23 ron |
* Salată de sfecla rosie cu hrean | ||
200g | 20 ron |

Desert
* Prăjitura casei | ||
150g | 35 ron |
* Papanaş de casă servit cu smântână şi dulceaţă de casă | ||
250g | 28 ron |
* Plăcintă cu mere cu sos aromat | ||
200g | 25 ron |
* Plăcintă cu brânză de casă şi sos de fructe de pădure | ||
200g | 25 ron |
* Clătite cu brânză şi stafide | ||
200g | 40 ron |

Sosuri de casă
* Sos barbeque | ||
150g | 18 ron |
* Sos de iaurt cu usturoi si castraveţi murati | ||
150g | 18 ron |
Sos iute cu fructe de pădure | ||
100g | 18 ron |
Sos de hrean cu mar | ||
80g | 15 ron |
Sos de muştar de casa | ||
80g | 10 ron |
Sos de ketchup | ||
100g | 10 ron |
Diverse
* Pâine de casă | ||
1 buc – 100g | 5 ron |
* Smântână | ||
100g | 10 ron |
Ardei murat | ||
1 buc. | 2 ron |
Mujdei de usturoi | ||
100g | 8 ron |
Mămăliguţă cu unt si lapte | ||
150g | 15 ron |
