Meniu restaurant

Menu
Mic dejun
Valabil până la orele 11:30
* Papară de din inima Ardealului | ||
---|---|---|
250g | 39 ron | |
include ceapă rosie, brânzică de Moieciu, afumătură de casă, legume proaspete de vara |
* Ochiuri la capac ( la alegere oua de prepelita bio) | ||
250g | 29 ron | |
include oua, muschiuleţ afumat în casă, brânză de burduf locală, legume proaspete de vara |
* Ouă româneşti cu sos cremos cu tarhon, pâinică de casă şi afumatură de casă | ||
300g | 35 ron | |
include oua, muschiuleţ afumat în casă, sos cu tarhon, painica de casa |
* Brânzeturi de casă | ||
100g | 20 ron |
* Afumături de casă | ||
100g | 22 ron |
* Dulceată/ gem de casă | ||
100g | 15 ron |
* Unt de casa | ||
100g | 15 ron |
* Mic dejun Vlahia – bufet suedez | ||
80 ron / pers. |
*NOU* Smoothie | ||
500ml | 35 ron | |
lapte de cocos/migdale, fructe de pădure şi măr |

Rețete din caietul bunicii
Paste de casă cu ciuperci de pădure, trufe şi brânză maturată | ||
350g | 47 ron | |
paste cu ouă de casă, ciuperci de pădure, pasta de trufe, unt şi brânză maturată |
Paste de casă cu sos alb, piept de pui la sous-vide şi brânză maturată de casă | ||
300g | 47 ron | |
paste cu ouă de casă, smantana de gatit, piept de pui şi brânză maturată |
Tortellini cu crema de branza de casa, pesto de busuioc si rosii uscate si branza maturata | ||
300g | 49 ron | |
roșii, ceapa verde, usturoi, patrunjel, branză maturată, unt şi sos pesto |
Paste de casă cu sos de rosii, si carne de curcan aromata cu rosii, usturoi, masline si brânza maturata | ||
300g | 47 ron | |
paste cu ouă de casă, sos de rosii, carne tocata din pulpa de curcan,usturoi, masline si branza maturata |

Preparate gustoase şi naturale
Tartă cu legume coapte de vara | ||
500g | 42 ron | |
Sos de roşii, mozzarella (poate fi vegetală), ciuperci, ceapă verde, ardei gras, masline, busuioc |
Tartă cu trio de brânzeturi din cămara bunicii | ||
500g | 42 ron | |
Sos de roşii şi busuioc, trei feluri de brânzeturi româneşti: brânză de burduf de casă, caş dulce de casă, cas afumat |
Tartă coaptă „cu de toate” | ||
500g | 42 ron | |
Sos de roşii, mozzarella, şuncă, salam uscat, ciuperci, ceapă , porumb,măsline |
Sos de tartă (dulce sau iute) | ||
100g | 10 ron |

Gustări şi gustărici de pe la noi…
Chisătură ardelenească si bautura traditionala de casa palinca sau visinata sau afinata | ||
100g/50g/40ml | 60 ron | |
slănină afumată, ceapa verde, rosii, usturoi |
Salata de vinete cu rosii | ||
300g | 35 ron |
Mix tartine cu pasta aromata de naut, pate de casa cu dulceata de ceapa rosie si mousse de fasole cu sos de ceapa | ||
300g | 45 ron |
Ceva din traista ciobanului… | ||
400g/800g | 75/140 ron | |
mix de brânzeturi tradiţionale de casă și legume proaspete de vara : rosii, castraveti, ardei gras, ceapa verde |
Ceva ardelenesc cu aromă de cetină… | ||
400g/800g | 85/160 ron | |
mix de afumături de casă, slaninuta afumata şi legume proaspete de vara |
Ceva de vara cu bun gust… | ||
300g | 45 ron | |
Carpaccio de rosie, telemea de casa, masline, ceapa verde, dressing,busuioc |
Ceva bun de tot – Salata Vlahia | ||
350g | 50 ron | |
salata verde, castraveti, ceapa verde, rosii, dressing, felii de vita aromatizata, felii de piept de rata afumat, branza maturata si oua de prepelita murate in sfecla rosie |
Ceva de poveste – Balada pastravului afumat | ||
350g | 45 ron | |
Salata verde, ceapa verde, rosii, pastrav afumat, oua de prepelita murate in sfecla rosie, lime |
Ceva de munte – Carpaccio din muschi de vita cu verdeturi de vara, branza maturate si pesto de busuioc | ||
100g/150g/50g | 50 ron | |
salata verde, castraveti, ceapa verde, rosii, dressing, felii de muschi vita, branza maturata si pesto de busuioc |

Gustări calde şi bune
* Branzică dulce pufoasă cu smântână în cuib de mămăliguţă moale cu unt | ||
100g/100g/50g | 38 ron | |
mămăligă cu brânză de vaci de casă sau brânză sărată şi smântână |
* Puterea haiducului | ||
100g/100g/50g/50g | 53 ron | |
mămăliguţă cremoasă cu unt, brânză de burduf locală, ou, cârnăciori de casă |
* Gustare tradiţională Vlahia Inn | ||
200g/150g/50g | 60 ron | |
carne la garniţă preparata în casă cu mămăliguţă şi mujdei |
* Ceva romanesc, de tot … | ||
3 buc/100g | 30 ron | |
Mici romanesti perpeliti, serviti cu mustar cremos de casa |

Supe / crème / ciorbe
* Ciorba zilei (întrebaţi ospatarul) | ||
250g/60g | 27 ron |
* Supă de gaina cu taieti de casa | ||
250g/60g | 26 ron |
* Ciorbă cu burta de vită, dreasa cu smântână, usturoi şi acrită cu gogoșari muraţi în casă | ||
250g/60g | 28 ron |
* Surpriza din pâine – Supa gulaş de vită în pâine de casă | ||
250g/100g | 35 ron |
* Gustul verii in farfurie – Ciorba de legume de vara acrita cu bors umplut in casa | ||
250g/100g | 23 ron |

Mâncăruri gătite din caietul de reţete al bunicii
* Tocană de porc măcelărească cu lipie | ||
250g/150g | 65 ron | |
tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă, gătită în lut, cu capac de lipie |
* Tocană ciobanească de oaie cu lipie | ||
250g/150g | 75 ron | |
tocăniţă de oaie, gătită în lut, cu capac de lipie şi servită cu mămăliguţă |
* Ostropel de pui servit în oală de lut cu piure cremos de cartofi şi lipie | ||
250g/150g | 50 ron |
* ½ Pui crocant la ceaun cu mujdei de usturoi şi mămăliguţă cu unt | ||
100g | 20 ron |
* Pastramă de oaie gătită în stil Vlahia | ||
200g/250g | 75 ron | |
servită cu mujdei de usturoi şi mămăligă |
* Ciolan de porc aromatizat cu iahnie fasole | ||
500g/200g | 85 ron |
*Sarmale cu mamaliguta, smantana si ardei iute | ||
400g/150g /100g | 56 ron |
* Tochitura moldoveneasca cu mamaliguta, ou si usturoi | ||
200g/60g /150g | 55 ron |

Specialităţi de pe masa boierului
(timp de preparare aprox. 35 min)
Recomandarea bucatarului | ||
250g/150g/100g | 65 ron | |
Prepelita in mantie de prosciutto cu piure de mar, piure de pastarnacsi sos din fructi de sezon |
* Pulpa de raţă coaptă încet | ||
150g/150g/100g | 58 ron | |
pulpă de raţă confiată,varza rosie calita cu mar si anason |
* Piept de raţă servit cu piure de pastarnac si sos de fructe de padure | ||
150g/150g/100g | 58 ron | |
piept de raţă,piure de pastarnac, sos de fructe de padure |
* Pulpă de mistreţ cu rondele de cartofi afumaţi şi sos vânătoresc cu ciuperci de pădure | ||
150g/150g/100g | 85 ron |
* Medalion de muşchiuleţ de porc cu piure de cartofi aromatizaţi cu trufe şi sos de ciuperci de pădure | ||
150g/100g/150g | 63 ron |
* Rasol de berbecuţ cu cartofi zdrobiti cu ceapa verde, usturoi si hrean aromat | ||
300g/200g | 85 ron |
*Friptura de vita aromatizata in unt | ||
150g | 85 ron |

Preparate din carne la cuptor gătite la „sous-vide”
* Piept de pui la sous-vide cu sos de unt aromatizat cu mirodenii de munte | ||
200g | 43 ron |
* Ceafă de porc la sous-vide preparată în suc propriu cu diverse arome | ||
200g | 45 ron |
* Muschiuleţ de porc la sous-vide preparat la cuptor cu aromă de munte | ||
200g | 48 ron |
* Scăriţă de porc la cuptor marinată cu aromă de usturoi | ||
400g | 65 ron |
* Pulpa de pui la cuptor | ||
150g | 35 ron |
* Aripioare de pui lipicioase cu sos aromat bbq | ||
200g/100g | 40 ron |
* Aripioare de rata confiate cu sos bbq | ||
200g/100g | 45 ron |
* Chiftelute marinate in sos cremos de rosii | ||
200g/100g | 35 ron |

Preparate din peşte
* Păstrăv file prăjit servit cu legume de vara ţărăneşti trase în unt şi sos de lime | ||
200g/200g/50g | 65 ron | |
morcovi, ciuperci, telina, praz, castravete murat, usturoi |
* Păstrăv copt în cuptor cu rosii aromatizate, patrunjel verde, usturoi si lime | ||
200g/150g | 60 ron |
* Păstrăv în crustă de sare preparat la cuptor şi servit cu mămăligă friptă şi cremă de usturoi | ||
250g/250g/50g | 70 ron |

Meniu vegan
* Carpaccio de rosii, pasta de naut, verdeturi de vara, dressing si pesto de busuioc | ||
250g | 40 ron | |
rosii, salata, ceapa verde,pasta de naut, dressing vegan, pesto de busuioc |
* Salata de vinete cu rosii | ||
300g | 35 ron |
* Bruschete asortate de vara | ||
300g | 40 ron | |
bruschete cu salata de vinete, cu pasta de naut, fasole batuta cu sos de ceapa şi usturoi |
* Mousse de fasole batuta cu sos de ceapa | ||
250g | 35 ron |
* Supa/ciorba zilei vegana | ||
300g | 23 ron |
* Sarmalute vegane in foi de varza murata cu mamaliguta, ardei iute si smantana vegana | ||
350g/150g/70g | 48 ron |
* Paste vegane cu usturoi alioli şi pesto de busuioc si rosii uscate | ||
300g | 38 ron |
* Tocaniţă ardelenească de mix de ciuperci de pădure, cu mămăliguţă şi lipie | ||
200g/150g/150g | 52 ron |
* Ciulama de ciuperci cu mamaliguta | ||
200g/150g | 45 ron |
* Cheese cake vegan cu sos cremos din fructe de pădure | ||
150g | 35 ron |
* Inghetata vegana de afine | ||
150g | 30 ron |

Garnituri
* Cartofi prăjiţi | ||
200g | 20 ron |
* Cartofi piure | ||
200g | 20 ron |
* Cartofi piure cu trufe | ||
200g | 25 ron |
* Cartofi zdrobiti cu ceapa verde si usturoi copt | ||
200g | 22 ron |
* Orez cu ciuperci de pădure şi branză maturată de casă | ||
300g | 30 ron |
* Orez cremos cu legume de vara | ||
200g | 20 ron |
* Piure de păstârnac | ||
200g | 25 ron |
* Legume ţăraneşti de vara coapte în unt | ||
200g | 25 ron | |
dovlecel, rosii chery, ceapa verde, usturoi |
* Cartofi rustici la cuptor cu unt şi ierburi aromate | ||
200g | 25 ron |

Salate de acompaniament
* Salată de varza alba | ||
200g | 18 ron |
* Salată de castraveţi proaspeti,ceapa verde, Marar, dressing si usturoi | ||
200g | 20 ron |
* Salată de rosii cu telemea de casa | ||
200g | 20 ron |
* Salată de muraturi asortate | ||
200g | 20 ron |
* Salată de ciuperci murate | ||
200g | 23 ron |
* Salată asortata de vara (rosii, castraveti, 200g 20 ron ceapa verde, ardei gras | ||
200g | 20 ron |
* Salată verde cu ceapa verde si lamaie | ||
200g | 20 ron |

Desert
* Prăjitura casei (este gatita cu zahar de mesteacan) | ||
150g | 35 ron |
* Papanaş de casă servit cu smântână şi dulceaţă de casă | ||
250g | 30 ron |
* Plăcintă cu mere cu sos aromat | ||
200g | 25 ron |
* Clatite cu inghetata sau gem de casa | ||
200g | 20 ron |
* Clătite cu brânză şi stafide | ||
200g | 40 ron |
* Inghetata de casa asortata cu sos de fructe de sezon | ||
200g | 30 ron |

Sosuri de casă
* Sos barbeque | ||
150g | 18 ron |
* Sos de iaurt cu usturoi si castraveţi | ||
150g | 18 ron |
Sos iute cu fructe de pădure | ||
100g | 18 ron |
Sos de hrean cu mar | ||
80g | 15 ron |
Sos de muştar de casa | ||
80g | 10 ron |
Sos de ketchup de casa | ||
100g | 10 ron |
Diverse
* Pâine de casă | ||
1 buc – 100g | 5 ron |
* Smântână | ||
100g | 10 ron |
Ardei proaspat | ||
1 buc. | 2 ron |
Mujdei de usturoi | ||
100g | 8 ron |
Mămăliguţă cu unt si lapte | ||
150g | 15 ron |

Meniu de degustare – 300 ron
Acest meniu de degustare cuprinde aperitiv, fel de baza si desert ( 8 platouri)
Aperitiv
Aperitiv transilvanean | ||
150g | ||
branzeturi si afumaturi de casa |
Bulz haiducesc | ||
150g | ||
branza de burduf, mamaliguta si carnacior de casa |
Ciorba de burta | ||
150g |
Fel de baza
Sarmalute cu mamaliguta si smantana | ||
150g |
Mici cu mustar | ||
150g |
Muschiulet de porc cu sos de ciuperci de padure si piure | ||
150g |
Desert
Papanas cu smantana si dulceata de casa | ||
80g |
Mix cu placinta de branza si placinta cu mere | ||
100g |

Zdravanul Moldovenesc”pui crescut lent, hranit manual, cu certificare de calitate
Aperitiv
Pui “Zdravanul moldovenesc “ la rotisor cu mamaliguta si mujdei | ||
100g | 25 ron |
Burger de pui “Micul burghez” cu sos barbeque | ||
300g/100g | 28 ron | |
burger de pui, chifla de casa, sos barbeque, salata verde, rosie si castraveti murati si ceapa rosie murata |
Pulpe de pui gatite lent cu crusta crocanta | ||
200g | 40 ron |
Aripioare de pui lipicioase | ||
300g | 35 ron |
Ficatei de pui cremosi cu piure cu trufe | ||
200g/150g | 50 ron | |
ficatei de pui, usturoi,piure de cartofi,unt, crema de trufe |
Mici din carne de pasare cu mustar de casa | ||
3 buc/50g | 35 ron |
